4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham

Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.79
75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
250 gram hamreepjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.90
100 gram mascarpone

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.65
2 eetlepels pesto

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.69
100 gram zongedroogde tomaatjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.05
100 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.77
100 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.77
basilicum

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09

  • 1 Kook de aardappels met de boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
  • 2 Giet de aardappels en boerenkool af. Stamp grof met de helft van de pijnboompitten, de helft van de hamreepjes, de mascarpone, de pesto en de gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de stamppot met de rest van de pijnboompitten en hamreepjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak.

bereidingstip

Vervang de mascarpone in dit recept door zachte geitenkaas. . Voeg een scheutje balsamicoazijn toe aan de stamppot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 845 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes